Chromebooks & Google Workspace

The Rent Company Belgium levert de Chromebooks aan onze leerlingen en personeelsleden en neemt de volledige support op zich. De Chromebooks kunnen aangekocht of gehuurd worden. Wil je hier meer over weten, surf dan naar TheRentCompany pagina.

Al onze leerlingen kunnen via deze link hun Chromebook aankopen of huren bij TheRentCompany. Bestellen gaat snel en eenvoudig, volg de instructies op de flyer.

Chromebooks

Steeds meer scholen gebruiken laptops. ZALMscholen ook en wel op een doordachte manier. Wij gebruiken ze om bepaalde onderwijsprocessen effectiever te laten verlopen. Bovendien leren en oefenen onze leerlingen zo elke dag ICT-vaardigheden. Onze Chromebooks zijn speciaal geselecteerde laptops om onze leerlingen mee te nemen in de wereld van het digitale onderwijs. Ze zijn makkelijk in gebruik, hebben weinig onderhoud nodig, starten snel op en zijn multi-inzetbaar in de klas. Bovendien zijn ze ook nog eens betaalbaar.

De informatie op je Chromebook wordt opgeslagen in de “cloud”, een online opslagplatform, waardoor geen opslag op je Chromebook zelf nodig is. Niet altijd internet in de buurt? Geen probleem, je kan offline verder werken. Je Chromebook zet je werk automatisch over wanneer hij terug een internetsignaal oppikt. 

Een onderwijslaptop wordt veel gebruikt: meerdere uren per dag, vaak open en dicht, de rugzak in en uit… en ook na school om misschien nog een aflevering of twee te bekijken op Netflix. Onze Chromebooks zijn hiervoor uitgerust:

  • Stevig omhulsel en rubberen rand
  • Lange batterijduur 
  • Sterke beschermhoes
  • Verzekering bij schade en diefstal

De Chromebooks worden geïnstalleerd en gepersonaliseerd op jouw naam. Ouders kunnen alles online bestellen (aankoop of op afbetaling) en de levering gebeurt op school. Zo kunnen onze leerlingen meteen met hun Chromebook aan de slag. 

Mocht er toch iets stuk gaan, dan krijg je op school een vervangtoestel en regelen wij de herstelling. Makkelijk toch? Meer informatie over de huur of aankoop van je Chromebook volgt later via www.zalmscholen.eu.

Had je graag technische gegevens?

Een Chromebook werkt op Chrome OS, een besturingssysteem ontwikkeld door Google. Chromebooks hebben een webcam, luidsprekers, USB 3.0, line-out, HMDI en SD-card lezer, wifi en bluetooth.

Google Workspace

Google Workspace for Education (ook gekend als G-Suite) is een verzameling van computerproducten ontwikkeld voor het onderwijs. Het bevat een set Google-tools, ontworpen om leerkrachten en leerlingen vlot te laten samenwerken en het creëert veel leermogelijkheden voor onze leerlingen. 

De Google-tools zijn krachtig op zichzelf, maar werken nog beter wanneer ze samen worden gebruikt. Het gaat bijvoorbeeld over het gebruik van e-mail, agendabeheer, het opslaan van documenten op een gedeeld platform, chatten, videobellen en veel meer. 

De benamingen Gmail, Documenten, Spreadsheets, Presentaties, Sites, Classroom en veel meer zullen onze leerlingen snel kennen. We geloven zelfs dat wanneer onze leercoaches en leerlingen deze tools ter beschikking hebben, er magie ontstaat.

Maak onderwijs toegankelijk voor elke leerling

De tools hebben geïntegreerde toegankelijkheidsfuncties. Wat is dit precies? Het zijn functies waarmee leerlingen met specifieke noden en leerstijlen de tools ook kunnen gebruiken, via hun stem of een schermlezer. Alle tools zijn bijvoorbeeld geschikt voor braille-apparaten en -schermen. Op deze manier blijft geen enkele leerling in de kou staan.

Focus op wat echt belangrijk is: leren

Bij gebruik word je niet gestoord door allerlei advertenties. We focussen op wat echt belangrijk is: leren! De leercoach gebruikt de Google-tools op een vernieuwende en betekenisvolle manier om jouw leren tot een hoger niveau te tillen.  

Real-time samenwerking

De tools hebben dezelfde missie: samenwerking bevorderen. Meerdere personen (leerlingen en leercoaches) kunnen tegelijkertijd aan hetzelfde document werken en dit wanneer en waar ze willen. De tools werden bedacht om creativiteit en kritisch denken aan te moedigen. 

Volledig online

De leercoaches kunnen onmiddellijk een reactie geven op het werk of op een vraag van de leerlingen en hun voortgang volgen. Dit is mogelijk omdat de tools volledig online werken: in een webbrowser of als app op mobiele apparaten. Alles is opgeslagen in de “cloud”, het online opslagplatform. Zo zijn de lesmaterialen en opdrachten van onze leerlingen altijd en overal beschikbaar.