Eerste graad A en B

Aanbod schooljaar 2022-2023

Tijdens het schooljaar 2022-2023 organiseert ZALM een eerste graad (eerste en tweede jaar).

In de eerste graad kies je nog niet voor een bepaalde studierichting. Je krijgt een stevige basisvorming en de kans om bepaalde studiegebieden te ontdekken aan de hand van de keuzeopties. Deze opties gaan je helpen om in de tweede graad een studiedomein te kiezen dat aansluit bij jouw interesses.

Basisvorming

De basisvorming bevat leerinhouden die gekoppeld zijn aan de eindtermen. Deze zijn voor alle leerlingen dezelfde. Hiernaast moet je een keuze maken uit de aangeboden keuzeopties waarin je jou verder wilt verdiepen.

Keuzeopties

Je kan kiezen tussen verschillende keuzepakketten, afhankelijk van het leerjaar en van de keuze voor A of B. 

In de tabel kan je zien welke keuzepakketten we aanbieden. Tijdens de inschrijving helpen we jou met de keuze als je niet goed weet welk pakket jou het beste ligt.

*Schrijf je je in, in 1A en heb je interesse voor Klassieke Talen? Dan kan je Latijn en Cultuur apart of samen volgen.

Als je je inschrijft in 1B dan krijg je de mogelijkheid om te werken aan de eindtermen van 1A zodat je het volgend schooljaar kan doorstromen naar 2A of je kan ervoor kiezen om in de B-stroom te blijven omdat deze richting jou beter ligt. 

**Ook voor leerlingen die zich inschrijven in 2B bestaat de mogelijkheid ervoor te kiezen het volgend schooljaar naar het (derde jaar) te gaan binnen de finaliteit doorstroom of dubbele finaliteit. Hiervoor moet je dan kiezen voor de keuzeoptie “Opstroom”. Zit je toch beter in je vel in de B-stroom dan ga je het volgend schooljaar naar het derde jaar binnen de finaliteit arbeidsmarkt.

Kijk ook bij “Een week ZALM om te zien hoe een dag op ZALM in de praktijk worden ingericht.